Gå til hovedindhold

Pc og gamer rum

Gaming og samvær i klubben.

Indhold

    Gaming og samvær i klubben.

    PC-Spil og konsoller er en stor del af det at være ung i dag. Sociale medier, smartphones og gadgets er en integreret del af hverdagen og børn formår at begå sig i mange forskellige sammenhænge, også digitale. Ofte forstår de voksne ikke disse medier og tager derfor afstand fra dem, men i fritidsklubben sætter vi en ære i at forstå de unges hverdag og derfor må vi også tilegne os en viden omkring digitale medier. Vi må følge med tidens trends og forholde os til dem, ellers risikerer vi at blive hægtet bagud, og miste de unges interesse.

    Klubbens PC-Spil

    I klubben råder vi over en masse spil til PC og konsoller. Det kan være svært som forældre at navigere rundt i junglen af spil på markedet. Vores IT-medarbejder vurderer løbende hvilke spil der er egnet til fritidsklubben. For at sætte en standard der inkluderer flest mulige børn, har vi i det store hele valgt at følge den europæiske mærknings ordning PEGI's anbefalinger. Computerspil er inddelt i forskellige kategorier, og vi vælger typisk spil der ligger indenfor aldersklassen. Dette betyder at 4-5 klasses afdelingerne (fritids klubben) for det meste har spil der er for børn op til 12 år og i 6-7 klasses afdeling (junior klubben) findes spil der er godkendt til deres alder. Hver enkelt spil vi har er godkendt af personalet, der har testet spillet. Der findes undtagelser, baseret på en pædagogisk vurdering.

    Spil der er kategoriseret op til 12 år indeholder ikke meget blod, og som hovedregel er det ikke spil hvor man dræber mennesker, men kæmper mod fantasiuhyrer som orker og trolde. Der bliver heller ikke diskuteret emner som sex eller stoffer.

    Alle børns grænser er forskellige. Derfor sætter vi en dyd i først og fremmest at være tilstede ved computerne og tale med børnene om hvad de oplever foran skærmen. Vores medarbejdere spiller selv computer og sætter sig grundigt ind i spillene, så vi opbygger et fællesskab omkring PC-spillet. Vi taler med børnene om hvad de oplever bag skærmen og på den måde forholder vi os til børnenes brug af spil, i stedet for blindt at forbyde spillene. Da mange spil findes online på diverse hjemmesider som gratis spil dk og Facebook, kan det være svært at kontrollere hvad der bliver spillet. Vi insisterer på en dialog angående spil på nettet og oplyser og vejleder børnene i hvordan man begår sig på nettet. På Jokeren er PC-spil et socialt anliggende, hvor rammerne er sat af et vidende og engageret personale.